Кметът Даниел Панов: “Подготвя се нова транспортна схема на Велико Търново”

Публикувано на чт, 25 май 2017
3133 четения

Подготвя се нова транспортна схема на Велико Търново, съобщи днес на сесията  на Великотърновския общинскияъвет кметът Даниел Панов. Отговорът е по повод на запитване от групата на Реформаторите, защо на някои възлови места няма автобусни спирки със заслони.

Панов обясни, че от 2006 г. тази дейност е предоставена на концесия на “Медиаконтакт България” ООД, която е задължена да постави 115 спирки със заслони, съгласно действащата в момента транспортна схема.  Но досега са монтирани само 56 от тях. Тъй като се подготвя нова транспортна схема и маршрути, след приемането им ще бъдат направени промени на автобусните спирки.

По отношение на конкретния въпрос защо на ул. “Симеон Велики”, където има оживен трафик, е поставен само пилон, кметът поясни, че ако се постави заслон, той заема целия тротоар и хората трябва да вървят по улицата, което е опасно. Затова концесионерът е избрал вариант спирката да бъде обозначена само с пилон.

Събираме всички жалби на гражданите по отношение на транспорта в града и ги обсъждаме с концесионера, коментира още Панов. И допълни, че няколко пъти вече е поставян въпросът за нова  автобусна спирка при Ректората на ВТУ, понеже сегашната е в окаяно състояние, но вероятно “Медиаконтакт България” не бърза и изчаква новата транспортна схема.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново