Варненци купуват за 459 490 лв. терен във В. Търново, разширяват производството си

Публикувано на пт, 16 юни 2017
6038 четения

Един от най-големите производители на сладкарски изделия на Балканите, със седалище във Варна, разширява производствената си база във Велико Търново. “Янтра ДНЕС” научи, че варненци са определени за купувач на 16 174 кв.м имот в Западната промишлена зона на Велико Търново. За него те ще заплатят 459 490 лв. Сделката ще приключи окончателно, когато новите собственици си получат заповедта за определяне на купувач и заплатят първоначалната си вноска, което все още не е станало. Имотът се продаваше от 2012 година чрез Общинската агенция за приватизация, но до сега не можеше да се намери купувач.
Теренът се намира в съседство с бившата фабрика за вафли “Лачита”, която варненците закупиха преди пет години. Тогава за завода на бизнесмена Ивайло Любенов те заплатиха 1,6 млн. евро без ДДС. Сега целта им ще е да разширят производството си и да разкрият най-малко сто работни места.
Варненската фирма е сред най-мощните представители на бранша, като продават и под марката “Суит плюс”, развивайки солиден експорт и в Арабския свят.
Вафлената фабрика бе изградена от Ивайло Любенов с инвестиция от близо 15 млн. лв., а за откриването ѝ беше поканен светският лъв Евгени Минчев. През 2013 г. обаче бившият зам.-председател на Великотърновския общински съвет фалира заради дългове от почти 5 млн. евро.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново