Козметичен център “Beauty” предлага най-иновативните процедури за вежди, очи и устни

Публикувано на пн, 2 окт. 2017
8017 четения

От месец октомври козметичен център “Beauty” предлага на своите клиенти най-иновативните процедури за вежди, очи и устни. Майстор на перманентния грим ще е Мария Петрова, която започва работа като козметик през 2014 г. На следващата година тя посещава курс по миглопластика руски обем, а след това преминава и обучение за грим (моливна, акварелна и гел техника) със сертификат от Make up Atelier Paris. Последва обучение за Микроблейдинг и така разбрах, че ще се насоча изцяло в сферата на перманентния грим, споделя чаровната Мария. През тази година тя преминава обучение в Прага за микропигментация (очна линия, устни, омбре вежди) в една от най-добрите руски школи, а през ноември ѝ предстои да усвои тънкостите за неоперативно подмладяване.

Микробрейдинг

Микроблейдингът е ръчен метод за оформяне на вежди. Чрез помощта на много фини еднократни, стерилни игли се имплантира пигмент на ниво епидермис. Методът е спокоен и нежен. Чрез него се имитира растеж на естествен косъм, резултатът е изключително естествен. Процедурата е подходяща за всякакъв тип вежди, както и за всякаква възраст. Трайността на микроблейдинга е около 1 – 1,5 година в зависимост от кожата. Процедурата трае от час и половина до два часа, като най-много време отнема самата подготовката. Болката е минимална. Микроблейдингът може да се прави на бременни жени, но преди седмия месец, както и 3 месеца след като жената е спряла да кърми. Не се препоръчва за хора с висока кръвна захар и кожни заболявания.

LVL Lash Lifting (Перманентно извиване и боядисване на мигли)

Процедурата представлява перманентно извиване на естествените мигли от корена. Тя е абсолютно безвредна, подходяща за хора, които нямат време да поддържат изкуствени мигли. Трайността е 6-8 седмици. Напълно безболезнена и подходяща за всякакъв тип мигли. Процедурата трае около 45 минути. Спирала може да се поставя още на следващия ден, но тя не е задължителна.

Миглопластика руски обем

Поставянето на мигли вече има ново име – руски обем. С тази техника, освен дължина, се постига обем, което е най-важното нещо при поставяне на миглите. На една естествена мигла се поставят от 3 до 6 екстеншъна. За разлика от техниката “Косъм по косъм”, руският обем използва много по-леки, фини, доближаващи се до естествен косъм, мигли. Миглопластиката по никакъв начин не уврежда естествените мигли, стига да се грижите добре за тях и да ги поддържате. Процедурата трае 2 часа, миглите издържат до 3 седмици преди поддръжка.

Микропигментация (Очна линия)

В днешно време очната линия е неизменна част от ежедневието на много жени. Изключително трудно е обаче да направиш перфектната очна линия и тя да бъде еднаква. Перманентният грим в днешно време е едно изключително решение за работещите жени, които бързат всяка сутрин и отделят голяма част от времето си, за да се гримират.
Техниките за поставяне на очна линия са три – класическа, опушена и само между миглите. Класическата очна линия е тази, която всички познаваме, тя не е подходяща за паднал клепач. Опушената очна линия е по-естественият вариант и е подходяща за паднал клепач. Очната линия само между миглите е изключително деликатна. Подчертава и уплътнява миглите, подходяща за дами, които харесват семплия грим. Процедурата за класическата и опушената очна линия трае около 3 часа, а тази, която се поставя само между миглите, трае 30 минути. Използва се висококачествена американска упойка, която се маже, затова не се усеща абсолютно никаква болка. След процедурата веднага може да се върнете към заниманията си, няма отоци, зачервяване. Трайността е около 2 г. (без ретуш). Заздравителният период е 7-10 дена, като през тези дни не трябва да се мокри, маже и излага на слънце.

Full Shading Lips

Методът е нова техника, при която се имплантира цвят в устните. Това не са поставени филъри, а чрез самия цвят устните се уголемяват, но само оптически. Пак се използва упойка, като болка почти не се усеща. Процедурата е подходяща за всеки тип и цвят устни. Трайността на червилото е около 2 – 2,5 г. Цветовата гама се подбира според кожата. Тя може да е от нежно и бледорозово до аленочервено. Дамите с поставен хиалурон могат да се подложат на процедурата 1 месец, след като е поставен. А дамите, които смятат да уголемят устните си, първо трябва да поставят хиалурона и след това да се подложат на перманентния грим. Само контур не се прави. Заздравителният период е около 10 дни, като през това време устните не се мокрят, мажат излагат на слънце. След третия ден устните започват да се белят на корички, като в никакъв случай не трябва да се чоплят. Втора процедура (ретуш) не е задължителна, тя е по желание. В зависимост от обема на устните процедурата трае от 3 до 4 часа.

Микропигментация (омбре вежди)

За разлика от микроблейдингът, омбре веждите са машинен метод. Крайният резултат също е различен, тъй като тук не имитираме косъм, а веждите изглеждат като гримирани със светлосянка. Тук също се използва мажеща упойка и няма абсолютно никаква болка. Методът е подходящ за всякакъв тип вежди. Крайният резултат е изключително естествен, тъй като веждата се прави на 3 етапа – тъмно, по-светло, най-светло. Методът няма нищо общо с досега познатия перманентен грим. Няма черен цвят и онези резки квадратни граници, нито трайността от 8 до 10 г. Омбре веждите издържат до 1,5 до 2 г. в зависимост от кожата. Заздравителният период е 7-10 дена, като през това време веждите не се мокрят, мажат, излагат на слънце и не се чоплят коричките. Веднага след процедурата може да се върнете към задълженията си. Втора процедура не е задължителна, тя е по желание.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново