Млад хореограф прави безплатни уроци по народни танци в парка

Публикувано на чт, 5 окт. 2017
4383 четения

Великотърновци ще могат да тропат напълно безплатно народни танци в парка. Инициативата е на ръководителя на Танцов клуб “Алегрия” Райчо Димитров, който е получил подкрепа от Община Велико Търново. Уроците за деца и възрастни ще се провеждат в парк “Дружба” по предварително обявен график.

По предложение на хореографа Общината предоставя за безвъзмездно ползване площите в парка, както и електрическо захранване на озвучителната техника, обясни шефката на Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” Нелина Църова.

Райчо Димитров, за който “Янтра ДНЕС” писа, е един от най-младите хореографи в областта. Той води уверено “армия” от над 150 танцьори в старата столица и региона. Запален е по фолклора от малък, започнал да танцува на 5-годишна възраст.  Първите му занимания са били в “Българче”, после учи в Националното училище за фолклорни изкуства в Котел. Завършил е Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Щастлив е, че все повече хора се палят по народните танци, но не обича понятието “фолклорен фитнес”,. Според него най-ценното на народните танци е докосването до безкрайното познание, което дава българският фолклор.

Златина ДИМИТРОВА

сн. архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново