Напусна ни Пламенна Ненова!

Публикувано на чт, 19 окт. 2017
4271 четения

Напусна ни Пламенна Ненова – дългогодишен солист, отдал живота си на театъра.

 

Пламенна Ненова Ненова е родена на 26.01.1956 г. гр. Исперих. Завършва Средно музикално училище в гр. Русе, специалност „Пеене“  и Нов български университет в  София със специалност „Музикална режисура“.

Започва работа в Работническа опера в гр. Сливен. От 01.09.1980 г. е солист на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“.

Незабравими ще останат ролите є:

Анна Главари и Валентина от „Веселата вдовица“ на Лехар;  Лиза и Графиня Марица в „Графиня Марица“ от Калман; Арсена от „Цигански барон“ на Щраус;   Щаси и Силва в „Царицата на чардаша“ от Калман; Адела от „Прилепът“ от Щраус;   Ми от „Страната на усмивките“  на Лехар; Арсена от „Цигански барон“ на Щраус;   Шийкова от „Службогонци“ от П. Хаджиев; Лила в „Българи от старо време“ от Ас. Карастоянов; Мадлен от „Бал в Савоя“ на П. Абрахам, както образите є в „Принцесата на цирка“ от Калман;  „Луд гидия“ от П. Хаджиев; „Имало едно време“   „Моят приятел Бъмбари“ от Начински; мюзикъла  „Уестсайтска история“;   „Моята прекрасна лейди“ по Б. Шоу; „Граф фон Люксембург“ на Лехар и много концерни изпълнения.

Дебютът є като режисьор е мюзикъла за деца  „Алиса в страната на чудесата“ от Александър Йосифов.

 

Дълбок поклон пред паметта ѝ!

 

От колектива на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”

 

Поклонението ще се извърши на 20.10.2017 г. /петък/ от 13 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк – Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново