От последните минути! Кървав екшън на пазара във Велико Търново (обновена)

Публикувано на чт, 15 Дек. 2016
70794 четения

Кървав екшън се разигра на централния пазар във Велико Търново преди броени минути. Мъж със сцепена глава беше откаран от Спешна помощ пред погледа на десетки купувачи и продавачи на тържището.

Екшънът започнал след разпра между метъли и мъж от ромски произход в закусвалня.  Метълите във видимо нетрезво състояние обидили мургавия няколко пъти на етническа основа. Накрая той не издържал, извадил метална верига и ударил единия по главата. Продавачи се намесили, за да предотвратят боят да не приключи с фатални последици.

Според продавачите ромът Илия помагал често на пазара, но не бил конфликтен. Минути след инцидента се наложи кръвта от асфалта да бъде мита с маркуч.
След инцидента от спешна помощ съобщиха, че удареният с веригата по главата 24-годишният В.А.Д. от Сливен е бил употребил алкохол. Раните му са обработени, но той е отказал хоспитализация.
Вторият участник в побоя е 34-годишният И.Д.Д. от Козлодуй. Той се е оказал с прободна рана на дланта на дясната ръка. По-късно е бил опериран.

Повече подробности в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново