“Кауфланд” отваря през 2018 г. във Велико Търново

Публикувано на нд, 5 февр. 2017
14011 четения

Магазинът на “Кауфланд” във Велико Търново няма да е готов до края на тази година, той ще бъде отворен през 2018 г., това съобщи специално за “Янтра ДНЕС” Димитър Спасов, главен изпълнителен директор на “Кауфланд България”.

Все още не е ясна конкретната дата, на която недовършения хирургически блок на болницата ще бъде взривен. Предполагам, че след месец вече ще знаем кога ще се премине към отстраняването на старата постройка, уточни Спасов. След като тя бъде съборена теренът трябва  да се изчисти и да се пресуши блатото.

Магазинът ще бъде с около 3000 кв. метра търговска площ. Проектът на търговския обект ще е готов най-рано през май или юни. “От сега е сигурно, че ще отворим най-малко 150 работни места. Това ще е  най-модерния магазин от веригата, който до сега е изграждан у нас, няма да прилича на останалите. Ще бъде с модерна визия, широки паркоместа, ще има електрозарядна станция за електромобили. Няма да използва фусилни горива за отопление, а ще ползва топлината, която отделят хладилните витрини и хладилните камери. Ще е много еко насочен, ще има голям биоасортимент”, обясни Димитър Спасов.

“Кауфланд България” стана собственик на терен от 18,9 дка във Велико Търново, разположен на главния път София – Варна в края на октомври. Тогава компанията купи на търг за 5,8 млн. лв. недовършения хирургически блок на болницата в старата столица.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ, архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново