Калина и Николай Широкови – една любов, пет деца и спомен за Венеция

Публикувано на вт, 14 февр. 2017
16117 четения

Калина и Николай Широкови са заедно вече 15 години. Харесали се, след като тя била започнала работа в една от неговите фирми. Николай я впечатлил със спокойствието си. Той е много уравновесен човек, докато аз съм по-импулсивна, реагирам много бурно на всяко нещо, влагам повече емоции. Той е много спокоен и дори и нещо лошо да се случи, успява да се овладее. Така преодоляваме проблемите. Той ми вдъхва сигурност, а това е важно за всяка жена, споделя Калина.
В началото Широков бил впечатлен от чара и красотата на бъдещата си съпруга. Тя е много весела, общителна и пряма, невероятно искрен човек е. Това са качества, които трябва да ценим повече, защото почти изчезнаха, убеден е той. Когато решили да се женят, поканили Лили Иванова да им пее на сватбата. И до ден днешен поддържат отлични отношения с нея, винаги се чуват за рождени дни и празници.
Разликата между Николай и Калина е 17 години. И за двамата това е без значение Благодарение на мъжа си, Калина се е научила да не слугува на хорското мнение. Съпругата ми бързо се засяга, много неща могат да я обидят, но ѝ казвам да не обръща внимание на сплетните и лъжите, защото има хора, които с това живеят, споделя Широков.
И двамата имат по един брак зад гърба си. Децата им са общо пет. Николай има две дъщери от предишната си връзка, момичетата са на 27 и 29 години. Големите каки са самостоятелни, едната живее в Англия, а другата тук. Ние в къщи сме с тримата. Единият да липсва и се усеща, но големият батко, от първия ми брак, е на 17 години, така че скоро и той и ще излитне. Не създава много проблеми, но се усеща, че е тийнейджър. Другият ни син сега навлиза в тази възраст, а най-малката все още слуша, внимава, разказва гордата майка. Допълва, че когато са всички заедно, купонът е пълен и е много весело. Затова обичат празниците, когато се събират.
Казват с усмивка, че във възпитанието на децата тя е лошото ченге. Николай е много добър спрямо тях. Позволява им повече, отколкото трябва. Важно е децата да бъдат упорити и да следват мечтите си, но не такива мечти, които са нереални и няма как да се сбъднат. Сега синът ни, който е в шести клас, искат да го вземат в Англия за един семестър, но не ми се иска да го пускам, все пак е само на 12 години, разказва Калина.
Разказва още, че най-малката им дъщеричка е влюбена в балета. Вечер много обича да гледа балет и все ни кара да играем с нея, та Николай много пъти влиза в ролята на балетист, за да може да ѝ партнира. Той не ѝ отказва нищо. Затова бяхме принудени да я запишем на балет. Ходи с голям ентусиазъм, на който се радваме, защото вече и ние не играем толкова много балет, смее се чаровната дама.
Калина констатира, че много се е разприказвала, а Николай бърза да я успокои с думите “Нищо, нищо, ти си говорител на семейството”.
Желанието ѝ да се занимава с политика дошло импулсивно. Бях поканена и се съгласих. Може би ме мотивира и присъствието на Юлияна Дончева в политиката. Според мен в природата на жените е заложено да се справяме с проблемите. Влязох в политиката с желанието да бъда полезна, да променян, но с времето осъзнам, че машината работи много трудно. Вече не съм убедена, че бих си го причинила за следващ мандат, сякаш има неща, които са по-важни, казва заместник- председателката на Великотърновския общински съвет. Николай обяснява, че винаги е подкрепял Калина във всяко едно начинание. Повечето хора влизат в политиката, за да трупат дивиденти. Мога твърдо да кажа, че нашето семейство не се е възползвало от присъствието на Калина в местния парламент, категоричен е той. Калина допълва, че при гласуването на всяко решение е много внимателна, за да не я обвинят, че се възползва от позицията си.
Семейство Широкови определят любовта като моментно чувство, което трае 2-3 години, то не е като обичта. Любовта е свързана с хормона на щастието, който ни владее за известно време, тогава е еуфорията, в този период хората са егоисти. Обичта е съвсем друго нещо. Тогава двамата души се подкрепят, държат на другия човек. Искат той да се чувства добре, просто се грижат за него, размишлява по-красивата половинка на двойката.
Казват още,че виното и любовта са свързани, защото и едното, и другото опияняват. Карат те да правиш хубави неща, но много зависи от дозата, защото могат да станат и глупави. Така че всичко в рамките на нормалното е позволено, а те на 14 февруари си пийват вино, но и си празнуват и обичта. Много често по това време на годината обичат да са във Венеция, там им е любимото място. Когато усетим, че имаме нужда да се заредим с положителни емоции, отиваме там. Първото ни ходене беше за един осми март, бях му малко сърдита. Той ме сложи в колата и дори не ми каза на къде отиваме, спомня си Калина.
Най-хубавият подарък, който е получавала, е лекият автомобил, с който Николай я зарадвал преди няколко години. Много се усъмних, защото в продължение на два месеца постоянно водеше някакви разговори. Криеше се, не говореше пред мен. Колата дойде няколко дена преди Коледа, беше голяма изненада. Но това не е най-важното, няма по-хубаво от това, че се разбираме и сме си опора един на друг, заключва Калина Широкова.
В. АТАНАСОВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново