Охранители пребиха зверски мъж в Куцина

Публикувано на вт, 21 февр. 2017
7041 четения

Причината – приятелят му поискал касов бон в заведение. Осакатеният за цял живот млад мъж получил заплахи да внимава какво ще каже пред полицаите

Зверски побой изпрати мъж за спешна операция във великотърновската болница. След преживяното Стефан Атанасов е с отстранен тестис и множество травми по цялото тяло. Той е бил жестоко пребит в нощта на 15 февруари в полскотръмбешкото село Куцина, откъдето е родом, научи “Янтра ДНЕС”.
Стефан (който е около 35-36-годишен), живее и работи в Германия, но се прибира от време на време в родното място, понеже семейството му живее там.
Вечерта на грозната саморазправа посетил заведение с приятел да се почерпят. След като изпили няколко питиета, спътникът му поискал сметката с касов бон. Вместо това сервитьорката им поднесла хвърчащ лист със сумата за заплащане. След като приятелят му си тръгнал, Стефан останал в заведението. След минути се появили гардове на частна охранителна фирма и поискали да узнаят кой е искал касовата бележка. Последвала разправия, но в крайна сметка парите били платени.
Според обясненията на Стефан пред разследващите, когато излязъл навън, бил нападнат в гръб и повален на земята. Гардовете го налагали с палки и ритници. След като го помлели от бой, се качили в черен джип и си тръгнали. В окаяно състояние, мъжът едва-едва се добрал до дома си. Близките му се обадили в полицията, пристигнала и линейка. Същата вечер бил откаран в Спешна помощ. Там станало ясно, че след побоя единият му тестис е пръснат и се налага извършването на операция за отстраняването му.
По време на престоя му в болницата получил и заплашително обаждане, с което бил предупреден да внимава какво ще каже пред полицията.
След операцията Стефан заминава отново за Германия, за да продължи лечението си там.
По случая тече усилено разследване. Името на охранителната фирма е известно на разследващите, изискани са справки, за да се установи кои служители на дружеството са били на смяна същата вечер.
Образувано е досъдебно производство. Очаква се резултатите до дни да бъдат налице.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново