Даниел Янков от “Скорпион” – европейски вицешампион по ММА

Публикувано на чт, 6 апр. 2017
3323 четения

Велико Търново ще бъде домакин на Балканското първенство през май

България увеличи шансовете си за домакинство на световно първенство по ММА през 2018 г. Това стана ясно след блестящото представяне на българския национален отбор на европейското първенство в София. С 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала нашият тим стана първи в отборното класиране сред 30 страни от Европа и над 360 състезатели.
Европейски вицешампион и сребърен медалист стана Даниел Янков в кат. 120.2 кг. Той е родом от Сливен, но е състезател на клуб “Скорпион” (В. Търново) с президент Красимир Недков.
Даниел Янков е бивш състезател по борба и това бе първото му участие на състезание по ММА от такъв ранг, което прави успеха му още по-значим. Той игра финал срещу опитния Даниел Гълъбаров и бе на крачка от златото – взе първия рунд, но във втория си каза думата опитът на съперника, който го “заключи” и реши двубоя. “Успехът на Даниел Янков е много сериозен, това бе първото му голямо състезание”, коментира Красимир Недков.
Бордът на световната федерация IMMAF, както и президентът Керит Браун, заявиха пред международни медии, че състезанието в София е най-добре организираното до сега. Това е голямо предимство за страната ни в предстоящия избор за домакинство на световния шампионат.
Беше отчетена заслугата на президента на БФММА Станислав Недков както за представянето на българските бойци, така и за цялостната организация на събитието. Поредната победа на българския национален отбор го прави един от най-сериозните претенденти и за медали на предстоящото Световно първенство в Бахрейн. Следващото международно участие на националния отбор по ММА е на Балканското първенство, което ще се проведе на 12-14 май във В. Търново.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново